Over mij


Few... En nu over mij... het moeilijkste stuk. Wie ben ik? 

Mijn naam is Karen. Ik ben geboren in 1977 en ik ben mama van 1 dochter van 10. We zijn een klein maar krachtig gezinnetje. Ik heb vroeger zelf vaak gesukkeld met mijn gezondheid, zowel fysiek als psychisch. Ik heb bij mezelf gemerkt dat ik beiden niet apart maar samen en holistisch moest aanpakken. Anders werkte dat niet. Lichaam en geest zijn 1. Door in te grijpen op mijn voeding, mijn kijk op het leven, waar ik woon en werk, bereikte ik een hoger welzijnsgevoel. Alsof je energetisch hoger gaat trillen en dan ook het mooie aantrekt...  Het 'levenswerk' is echter nooit af. Ik ben zelf hoogsensitief en moet dus blijvend letten op mijn evenwicht. Ik ben daarom zo dankbaar dat ik dit werk doe. Het laat me toe bewust te blijven en zo jou beter te dienen.  

Ik ben als TOUCHEE aangesloten bij de beroepsfederatie van gezondheidsbegeleiders. Hiertoe volgde ik een vierjarige opleiding Gezondheidsconsulente aan de Levensschool. Kijk gerust op www.gezondheidsbegeleiders.be en www.levensschool.be voor meer informatie.

Vooraleer ik de studies tot gezondheidsbegeleider aanvatte, behaalde ik verschillende universitaire masters: Godsdienstwetenschappen (KU Leuven), Vergelijkende Cultuurwetenschappen (UGent), International Business (HU Brussel) en Master of Arts in Human Rights and Democratization (Universiteit van Malta).

Na mijn masterstudies werkte ik voor diverse ngo's en vzw's in Brussel als beleidsadviseur. Ik liep echter tegen mezelf aan. Ik had vaak de inwendige vraag: is dit nu de essentie? Is dit het nu waar het leven om draait? Ik voelde energetisch ook heel sterk de mensen en situaties aan. Dat maakte dat het onrecht en disbalans mij in mijn kern raakten. Vroeger wilde ik de wereld veranderen, ik was erg idealistisch. Nu weet ik dat je best bij jezelf begint. Als we allemaal meer in balans zouden komen met wie we zijn, met de natuur en de mensen om ons heen, dan zou de wereld vanzelf een betere plaats worden. Daar werk ik aan. 

Ik reis graag. Ik merk dat we overal in de wereld een antwoord zoeken op de vraag: hoe creër ik mijn innerlijke balans en de balans met het Grotere Geheel... die internationale contacten zijn belangrijk voor me, ze voeden me als mens en hebben me al erg veel geleerd in het leven. 

Verder ben ik iemand die steeds lees, leer en op zoek gaat naar kennis en wijsheid: ik las honderden boeken over voeding, kruiden, supplementen, ethiek en filosofie, levenswijsheid van alle continenten en levensstijl... Ik probeerde het ook zelf allemaal toe te passen. Ik word een filosoof genoemd.

Om mezelf te versterken volgde ik opleidingen aan de Levensschool, bij Yourcoach, More Moving Miracles, Bert Cools, Syntra.... Ik volgde er onder andere voetreflexologie, energetiek van de voeten, voedingsleer, energetische anatomie en pathologie, kruidenleer, natuurlijke supplementen, natuurvoedingsleer, relaxatiebegeleiding, dieptemassage, bachbloesems, coachingstechnieken, energetische stervensbegeleiding, ... 

Touchee wijst op het aanraken, geraakt worden, ontroerd worden, er 'pal op zitten', een aha-erlebnis. Touchee is herkenbaar is in het Frans en ook als 'touched' in het Engels, twee talen die ik goed beheers. Ik vond de naam bij me passen. Ik word vaak geraakt door de verhalen van mijn cliënten. Het leven raakt me op een bijzondere manier. Aanraking biedt troost, comfort en vanuit die positie kunnen we terug 'healen', of 'mens worden'. Ik zoek als een detective tot ik gevonden heb waar je jezelf nog kunt verbeteren: TOUCHEE. 

Ik zette het in de vrouwelijke vorm omdat vrouwen mijn eerste doelpubliek zijn.