Over mij


Ik ben Karen Castryck uit Kortrijk. Ik ben geboren te Poperinge in de lente van 1977.

Ik ben aangesloten bij de beroepsfederatie van gezondheidsbegeleiders. Hiertoe volgde ik een vierjarige opleiding Gezondheidsconsulente aan de Levensschool. Kijk op www.gezondheidsbegeleiders.be en www.levensschool.be voor meer informatie.

Vooraleer ik de studies tot gezondheidsbegeleider aanvatte, behaalde ik verschillende universitaire masters: Godsdienstwetenschappen (KU Leuven), Vergelijkende Cultuurwetenschappen (UGent), International Business (HU Brussel) en Master of Arts in Human Rights and Democratization (Universiteit van Malta).

Na mijn masterstudies werkte ik voor diverse ngo's en vzw's in Brussel als beleidsadviseur. Maar ik had vaak de inwendige vraag: is dit nu de essentie? Is dit het nu waar het leven om draait? 

Zodoende ging ik op zoek naar wie ik ben en wat me drijft. Waar ik enthousiast van werd. 

Ik wilde alles onderzoeken en uit te proberen: voeding, supplementen, kruiden, diepe gesprekken en vormingen die het 'leven' benaderden ... Mijn internationale contacten toonden ook dat er zoveel meer visies zijn op ziekte en gezondheid die inspirerend zijn voor ons.  Ik vond het altijd fascinerend hoe ze in andere werelddelen nadenken over het leven. 

Van thuis uit kreeg ik ook de nieuwsgierigheid naar planten en kruiden mee. Wetenschap was een favoriet gespreksonderwerp aan tafel. We werden geoefend in kritisch denken. Boeken waren bij ons overal te vinden. Ik was en ben een leergierig bijtje. Nu nog omring ik me graag met wijsheid en literatuur.

Om mezelf te versterken volgde ik opleidingen aan de Levensschool, bij Yourcoach, More Moving Miracles, Bert Cools, Syntra.... Ik volgde er onder andere voetreflexologie, energetiek van de voeten, voedingsleer, energetische anatomie en pathologie, kruidenleer, natuurlijke supplementen, natuurvoedingsleer, relaxatiebegeleiding, dieptemassage, bachbloesems, coachingstechnieken, energetische stervensbegeleiding, ... 

Leren is mijn hobby, levenslang leren mijn missie, leven mijn passie!

Touchee wijst op het aanraken, geraakt worden, ontroerd worden, er 'pal op zitten', een aha-erlebnis. Touchee is herkenbaar is in het Frans en ook als touched in het Engels, twee talen die ik goed beheers.